Open Innovatie Festival Amsterdam

Van maandag 30 november tot en met vrijdag 4 december vindt in Amsterdam het Open Innovatie Festival plaats. Op dit festival, georganiseerd door Kim Spinder, zijn vele presentaties en workshops over het nieuwe werken, cocreatie, sociale media, crowdsourcing en open innovatie.

Kim heeft mij gevraagd om op donderdag 3 december een workshop te geven over leiderschap in die nieuwe wereld. Natuurlijk ging ik graag op die uitnodiging in, temeer omdat ik in die sessie een mooie gelegenheid zie om mijn visie en ideeën hierover te toetsen bij anderen, cocreatie dus.

Samen met Emiel Venema spraken wij in Groningen af om alvast een introducerend filmpje voor die sessie en het festival te maken. Dat werd een erg leuke middag, een boeiende diepgaander kennismaking, vol humor én met een mooi resultaat.

 

 

In een eerdere post op deze blog schreef ik al over professionalisme, of vakmanschap zo u wil. In het verlengde daarvan vraag ik mij af op welke wijze managers en leiders in organisaties kunnen werken aan het stimuleren van professionaliteit. Ik ben van plan aan de hand van een aantal stellingen de deelnemers mee te nemen in een interactieve sessie over leiderschap. De stellingen zullen onder meer gaan over managers en leiderschap, organiseren vanuit vertrouwen en nieuwe competenties. Wellicht komen we tot een gezamenlijk beeld, maar ik hoop in ieder geval een dialoog te starten die ook na de workshop verder gaat bij de deelnemers.

1 reactie Blijf op de hoogte van reacties via RSS

  1. […] leiderschap te verzorgen voor het Open Innovatie Festival. De workshop was aangekondigd met een filmpje, dus men wist wat men ongeveer van mij zou kunnen verwachten. Omdat ik open innovatie met […]

Reageer op dit artikel